fbpx

Kako se nositi s negativnim recenzijama gostiju: savjeti za privatne iznajmljivače

U ovom tekstu ćemo govoriti o tome kako se nositi s negativnim recenzijama gostiju kao privatni iznajmljivač. Proučit ćemo kako saslušati gosta i ponuditi rješenje, te kako spriječiti pojavu negativnih recenzija. Budite spremni da se suočite s prigovorima i kritikama, te da radite na tome da zadovoljite goste i povećate profit.

Kao prvo kako se izračunava prosječna ocjena?

Gosti ocjenjuju ukupno iskustvo koje su imali u vašem objektu odabirom ocjene od 1 do 10, pri čemu ocjena 10 predstavlja najvišu ocjenu. Vaša prosječna ocjena predstavlja prosjek tih ocjena koje ste dobili tijekom protekle 3 godine. To znači da ona ne predstavlja prosječnu ocjenu po kategorijama.

Kako se nositi s negativnim recenzijama gostiju

  • Saslušajte gosta i ponudite rješenje. Provjerite je li prigovor ili kritika gosta opravdana. Poslušajte gosta i nemojte donositi brzoplete zaključke. Ako je gost u pravu, ispričajte se i ponudite rješenje. Najbolje je ponuditi rješenje na licu mjesta, a ako ne, pokušajte problem riješiti što prije. Naglasite gostu da se trudite pronaći rješenje da bi bio zadovoljan.
  • Odgovorite što prije na negativne recenzije. Negativne recenzije mogu imati nepovoljan utjecaj na buduće potencijalne goste. Trudite se riješiti problem i ispričajte se gostu, čak i ako niste u pravu. Zahvalite na negativnoj kritici i pokušajte ispraviti situaciju. Nemojte se ljutiti na gosta ili se braniti, bolje je biti profesionalan i ljubazan. To će pokazati budućim gostima da ste dobar domaćin.
  • Održavajte smještaj i brinite o detaljima koji utječu na zadovoljstvo gostiju. Budite dostupni i ljubazni prema gostima. Budite otvoreni za sugestije i prijedloge gostiju. Postavite pravila i uvjete korištenja smještaja. Budite jasni u opisu smještaja. Time se spriječe negativne recenzije i gosti će biti zadovoljni.
  • Redovito komunicirajte s gostima i budite dostupni za pitanja i pomoć. Pronađite informacije o zanimljivim mjestima i događanjima u blizini. Pronađite savjete o gdje mogu jesti i kupovati, te im pomozite s problemima i pitanjima. Time se povećava vjerojatnost da će ostaviti pozitivne recenzije i da će se vratiti ponovno.

Javite nam se za besplatne konzultacije jer ProBooker na temelju iskustva zna kako izvući maksimum iz vašeg objekta i pomoći vam da dobijete dobre recenzije.

Kontakt

ProBooker (menadžment turističkog smještaja)

+387 63 325 221
+387 63 085 740
info@probooker.ba

Share:


Slične objave

Sinkronizacija kalendara i jednostavno upravljanje rezervacijama ProBooker rješenja za iznajmljivače smještaja ProBooker
Sinkronizacija kalendara i jednostavno upravljanje rezervacijama: ProBooker rješenja za iznajmljivače smještaja

Iznajmljivači smještaja suočavaju se s brojnim izazovima u upravljanju svojim objektima, a jedan...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website

Pošalji nam poruku

Saznajte više o tome šta ProBooker agencija može učiniti za Vas. Popunite formular ispod i pošaljite pa ćemo Vas se javiti u što skorijem roku.

    X
    Pošalji poruku