fbpx
KOJI JE NAJBOLJI NAČIN ZA POSTIĆI POZITIVNO ISKUSTVO GOSTIJU U VAŠEM APARTMANU?

KAKO POSTATI DOBAR DOMAĆIN?

Preporuka je svom gostu uvijek biti na raspolaganju, pomagati mu ako je potrebno i upoznati ga sa svim aspektima lokacije na koju dolazi. Iznajmljivači, odnosno domaćini u turizmu bi trebali biti dobro informirani, organizirani i imati sve potrebne informacije kako bi gostu ponudili potrebne a i dodatne usluge te kako bi mu približili ponudu destinacije koju posjećuje.

Naša preporuka je pripremiti smještaj jednako kvalitetno kao što se to radilo i prije pandemije, prilagoditi se tržištu i postaviti si realne ciljeve u skladu s vašim mogućnostima.

Iznajmljivač, kako bi bio dobar domaćin u turizmu, je onaj koji radi i osjeća esenciju turizma. Nastoji svom gostu biti na raspolaganju, asistirati mu i upoznati ga sa svim dodatnim aspektima destinacije na koju dolazi. Domaćini u turizmu su informirani, organizirani i imaju sve potrebne podatke kako bi gostu ponudili dodatne usluge i približili mu ponudu lokacije gdje se smještaj nalazi.

Pitate se kako točno postati dobar domaćin? Imamo za vas odgovore:

 • pratite trendove
 • idite na edukacije koje mogu pridonijeti vašoj usluzi
 • investirajte u marketing smještaja
 • oplemenite smještaj dodatnim sadržajima
 • budite gostima na raspolaganju za pomoć

Dobar domaćin

Gost koji dolazi na destinaciju ostvaruje prvi kontakt sa samom destinacijom preko svog domaćina. Smještaj je vidio na slikama, komunikaciju Internetom je već uspostavio, ali situacija je ponešto drugačija prilikom samog dolaska. “Check in” bi trebao biti ugodan i nenametljiv, ali ipak pristojan. Preporuka je ponuditi nešto gostu kao dobrodošlicu, no ne bi trebali pretjerivati sa svojim dugotrajnim prisustvom. Uvijek je poželjno sve potrebne detalje i kućna pravila poslati gostu prije dolaska. Obavezan je naglasak na čistoću i dezinfekciju te minimaliziranje nepotrebnog tekstila kako biste olakšali sebi pravilnu dezinfekciju.

Kakvim god dodatnim sadržajem da opremite vaš apartman, preporuka je popratiti ga visoko kvalitetnim fotografijama, međutim one uvijek moraju odgovarati realnom izgledu smještaja. Dakle, ne preporučuje se koristiti pretjerane filtere na fotografijama niti previše Photoshop-a.  Kod uređenja samog apartmana imajte na umu da on mora biti praktičan te da bi trebao pružiti gostu osjećaj ugode. Nije preporuka da bude previše personaliziran po vlastitom ukusu, već bi trebalo koristiti objektivno popularan dizajn jer ono što se možda vama sviđa, ne znači nužno da se sviđa i gostu. Manje je više, što znači da savjetujemo minimalizam, tj. što manje detalja i ukrasa.

Praćenje trendova

Svake godine je poželjno pratiti trendove kretanja turista i razvijati svoj smještaj na način da ulažemo u dodatne usluge i dodatne sadržaje, te dio prihoda uvijek iznova investiramo u poboljšanje.

U zadnje vrijeme naglasak je sve više na “self check in” gosta, što nekim gostima itekako odgovara. U takvim slučajevima preporučuje se ostaviti barem malo pismo dobrodošlice uz neku slasticu.

Struktura gostiju koja nam dolazi je različita te iz tog razloga stalno naglašavamo da gost prilikom odabira i rezervacije smještaja prati dodatne usluge koje taj smještaj ima u ponudi.

Velika je konkurencija između smještaja te je na domaćinu da se istakne među konkurencijom. Pokušajte dati karakter svom smještaju čime će se isticati na način da uvedete nove sadržaje tipa jacuzzija, bazena, komfornih kreveta i sl. Sve što odlučite, prema vašim financijskim mogućnostima, fotografirajte i postavite na booking stranice. Preporuka je u samom nazivu smještaja imati naglasak na ono što vaš smještaj čini poželjnim među konkurencijom, pa na taj način možete oglašavati kao “pet friendly”, “sea view” ili “garden apartment”. Naziv je ono zbog čega potencijalnog gosta na prvu privlači pogledati upravo vaš smještaj.

10 PRAVILA KAKO BITI DOBAR DOMAĆIN:

 1. Iznajmljujte legalno
 2. Stavite realnu cijenu u odnosu na one na tržištu 
 3. Surađujte s pažljivo odabranim agencijama
 4. Upoznajte se s propisima i zakonima
 5. Kvalitetno prezentirajte svoju ponudu smještaja i usluga
 6. Postavite istinit opis ponude te realne fotografije
 7. Budite aktivni na društvenim mrežama
 8. Definirajte osnovne usluge
 9. Oplemenite smještaj dodatnim uslugama
 10. Dio zarade uvijek uložite u poboljšanje kvalitete

Naravno, postoje iznajmljivači kojima je ovaj posao dodatna vrijednost i doista nemaju vremena posvetiti se gostima na način na koji se očekuje od domaćina, stoga je preporuka prepustiti menadžment vašeg smještaja profesionalcima.

Javite nam se za besplatne konzultacije jer ProBooker na temelju iskustva zna kako izvući maksimum iz vašeg objekta. https://probooker.ba

 

Share:


Slične objave

Potreban vam je kalendar za vodenje rezervacija ProBooker
Potreban vam je kalendar za vođenje rezervacija?

Kalendar za vođenje rezervacija je važan alat za svakog iznajmljivača. Nažalost, mnogi iznajmljivači...

5-razloga-zasto-su-profesionalne-fotografije-vazne-za-vas-smjestaj
5 razloga zašto su profesionalne fotografije važne za vaš smještaj

Fotografije su prvi dojam koji gosti imaju o vašem smještaju i jedan od...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website

Pošalji nam poruku

Saznajte više o tome šta ProBooker agencija može učiniti za Vas. Popunite formular ispod i pošaljite pa ćemo Vas se javiti u što skorijem roku.

  Upit za suradnju
  X
  Pošalji poruku