fbpx

Povećajte prihode od iznajmljivanja: Kako efikasno upravljati smještajem na više platformi

Optimiziranje vašeg smještaja na višestrukim online platformama je ključna strategija za povećanje prihoda i bolju vidljivost.

U doba kada se svakim tjednom pojavljuju nove web stranice za iznajmljivanje, važno je maksimalno iskoristiti prilike koje one nude.

Objavljivanje vašeg smještaja preko različitih kanala može rezultirati značajnim povećanjem prihoda. Uspješno upravljanje tim platformama je ključ, s naglaskom na efikasnost koja neće rezultirati gubitkom vremena ni novca.

I kako najlakše ostvariti tu efikasnost, povećati broj web mjesta na kojima se nalazi vaš smještaj, a da sebe ne opteretite dodatnim poslom? Odgovor je jednostavan. Izaberite agenciju za menadžment turističkim smještajem koja će obaviti sav taj posao za vas!

Zašto koristiti uslugu agencije za upravljanje turističkim smještajem

Agencija za menadžment turističkim smještajem poput ProBookera pruža cjelovitu uslugu koja uključuje sve aspekte upravljanja smještajem, od izrade i održavanja oglasa, komunikacije s gostima, do upravljanja svim rezervacijama i sinkronizacije kalendara iznajmljivanja.

Ova usluga je osmišljena je da ostvari rast prihoda, jednostavniju komunikaciju s gostima i više rezervacija. Štedi vam vrijeme potrebno za ažuriranje vaših oglasa na svim web stranicama, i najvažnije, omogućuje vam da izbjegnete duple rezervacije.

Sve u svemu, angažiranje agencije za upravljanje turističkim smještajem omogućuje centralizaciju svih vaših zadataka, štedeći vam ogromnu količinu vremena koje biste inače potrošili na upravljanje svojim smještajima.

Kao agencija za upravljanje turističkim smještajem, ProBooker nudi alate i usluge koji pomažu u efikasnom upravljanju smještajima na više platformi. Sve ove značajke dizajnirane su da vam olakšaju posao i pruže više vremena da se posvetite drugim aspektima svog poslovanja.

Zašto imati oglas na više stranica?

Evo brzog odgovora: veći broj web mjesta = povećana vidljivost + povećan broj rezervacija.

To je puno novog potencijalnog prihoda od novih gostiju! Moći ćete reklamirati svoj smještaj različitim demografskim skupinama i tržištima.

Ali prije nego što to učinite, postoje neke stvari koje morate imati na umu.

Donosimo 3 najvažnije stvari koje treba imati na umu prilikom postavljanja na više web mjesta:

1. Cijene

Kao iznajmljivač, odluke o cijenama su jedan od najvećih problema s kojima ćete se suočiti. Utvrđivanje strategije određivanja cijena često je zastrašujući zadatak, a utvrđivanje strategije cijena za više web mjesta još je strašnije! Prije nego što odredite svoju odluku o cijenama, uvijek imajte na umu ovo jednostavno pravilo:

Manji broj rezervacija po višim cijenama bolji je od većeg broja rezervacija po nižim cijenama.

Kada birate strategiju cijena, evo nekoliko stvari koje treba imati na umu:

 • Razumijevanje različitih demografskih skupina na web stranicama. Na primjer, većina korisnika Airbnb-a ima između 25 i 34 godine i borave dulje od 4 noći.
 • Lokacija vašeg smještaja odredit će strategije cijena za velike događaje ili praznike kada je potražnja veća.
 • Vaša konkurencija na različitim web stranicama.
 • Različite naknade i provizije po web stranic

2. Na koje stranice postaviti oglas?

Kao iznajmljivač, postoji mnoštvo web stranica za iznajmljivanje smještaja, a na vama je da odlučite koje su najbolje.

Evo nekoliko čimbenika na koje ćete pogledati prilikom odabira savršene web stranice za Vas:

 • Vrsta smještaja koji imate
 • Vaša lokacija
 • Vaši ciljevi prihoda
 • Vaši dugoročni ciljevi
 • Vrsta gostiju kakve želite

Pogledajmo neke od najboljih web stranica za iznajmljivanje za odmor koje će zadovoljiti vaše različite potrebe.

Booking.com

Booking.com je još uvijek jedna od najboljih svjetskih stranica za smještaj s oko 430 milijuna posjeta stranici mjesečno.

Booking.com
Booking.com
Zašto postaviti oglas na Booking.com

Kada putnik prvi put traži smještaj, odmah će otići na Booking.com. Ako je vaš smještaj ima prihvatljivu cijenu i nudi veću fleksibilnost od hotela (što će biti jer nije hotelska soba), tada ćete definitivno moći privući milijune gostiju u svoju korist.

Airbnb

Bez sumnje, Airbnb je jedna od najbrže rastućih i najuspješnijih web stranica za iznajmljivanje za odmor na svijetu. Zapravo, moglo bi se reći da je Airbnb potpuno promijenio industriju iznajmljivanja, čineći je više usmjerenom na dijeljenje prostora, recenzije i iskustva gostiju.

Airbnb
Airbnb
Zašto postaviti oglas na Airbnb

Pa, prvo i najvažnije: Airbnb je ogroman. Oko 120 milijuna putnika posjećuje ovu web stranicu svaki mjesec, tako da ne morate brinuti o tome hoće li vaš smještaj dosegnuti pristojan broj ljudi.

Osim toga, Airbnb je više od samo od stranice za iznajmljivanje. Na primjer, budući da ljudi obično koriste pretraživanje po brendu prilikom traženja oglasa, mnogo je vjerojatnije da ćete pronaći pretragu “Neum Airbnb” nego pretragu “Neum HomeAway”.

Dakle, s Airbnb-om, dobit ćete prepoznatljiv brend, lojalnost i milijune gostiju na web stranici svaki mjesec.

Airbnb je savršen ako:

 • Želite oglašavati svoj smještaj milijunima ljudi.
 • Vaš smještaj se nalazi na urbanom odredištu

HomeAway

HomeAway je još jedan div na tržištu. HomeAway je stekao više od 50 web stranica za iznajmljivanje za odmor, uključujući VRBO, VacationRentals i Homelidays. Tvrdi da svaki mjesec doseže oko 70 milijuna putnika.

VrboZašto postaviti oglas na HomeAway ili VRBO

Oni su savršeni ako se vaš smještaj nalazi upravo u središtu odmorišnog područja ili manje poznatog mjesta. Putnici u potrazi za luksuznim smještajem češće koriste HomeAway nego Airbnb.

Flipkey

Flipkey i Tripadvisor su još dva diva industrije, a sustav recenzija su odveli na višu razinu. Iako je započelo kao web stranica za recenzije, te stranice su postale veliki pokretač promjena u svijetu iznajmljivanja.

Flip key
Flip key
Zašto postaviti oglas na Flipkey

Jednostavno je: ogromni su, imaju sjajan sustav recenzija i a gosti su vrlo dobro upoznati s tim brendom.

3. Provizije

Kako biste optimizirali svoj smještaj na različitim kanalima, važno je razumjeti i prilagoditi se različitim provizijama koje svaki od tih kanala naplaćuje. Te provizije variraju i kreću se u rasponu od 12 do 18%, ovisno o specifičnoj platformi.

Razlika u provizijama može biti izazovna za upravljanje, posebno ako želite osigurati da ne smanjujete svoj potencijalni prihod. Ovo zahtijeva strateško prilagođavanje cijena smještaja na svakom kanalu kako bi se kompenzirale te različite provizije. Bez pravilne prilagodbe, možete završiti s manjim prihodom s nekih kanala u odnosu na druge.

Ako vam se čini složeno pratiti sve ove razlike i prilagodbe, možda je vrijeme da razmislite o angažiranju stručnjaka poput ProBooker agencije. Profesionalci iz ovog područja mogu vam pomoći da maksimizirate svoj prihod, bez obzira na platformu s koje rezervacija dolazi. Oni mogu olakšati ovaj proces, omogućavajući vam da se usredotočite na ono što najbolje radite – pružanje izvrsne usluge svojim gostima.

Kako se organizirati

Naša konačna preporuka je da svoj smještaj postavite na što više web stranica – sve dok koristite agenciju za upravljanje turističkim smještajem poput ProBooker-a koja je opremljena sa sinkronizacijom rezervacija i kalendara iznajmljivanja.

Smatramo da je bitno da se vaš smještaj predstavi pred što više gostiju. Tada možete ostvariti što veći prihod od svog smještaja.

S agencijom poput ProBookera, možete iskoristiti prednosti postavljanja smještaja na više web stranica bez brige o upravljanju svim tim kanalima. ProBooker ne samo da pomaže u upravljanju svim tim aspektima, već također olakšava postupak, omogućujući vam da se usredotočite na pružanje najbolje moguće usluge svojim gostima.

👉Kontaktirajte ProBooker za više informacija o suradnji:
📞 + 387 63 325 221
✉️ info@probooker.com
🌐 https://probooker.ba

Share:


Slične objave

5-savjeta-za-smanjenje-stresa-i-povećanje-zarade-u-iznajmljivanju-smještaja
5 savjeta za smanjenje stresa i povećanje zarade u iznajmljivanju smještaja

U iznajmljivanju smještaja, uspjeh se često mjeri brojem zadovoljnih gostiju i zaradom. Međutim,...

ProBooker: stručna pomoć za uspjeh na Booking.com-u

Booking.com je jedna od najvećih online turističkih agencija na svijetu, sa preko 28...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website

Pošalji nam poruku

Saznajte više o tome šta ProBooker agencija može učiniti za Vas. Popunite formular ispod i pošaljite pa ćemo Vas se javiti u što skorijem roku.

  Upit za suradnju
  X
  Pošalji poruku